Fördelarna – därför ska du välja en lokal bank

Fördelarna med att välja en lokal bank är många. Hos Sparbanken Rekarne får du hjälp med allt från privatekonomi till juridisk rådgivning, samtidigt som du bidrar till det lokala samhället. 

– Vårt samhällsengagemang blir möjligt tack vare våra kunder, säger Haukur Andrésson, ställföreträdande VD på Sparbanken Rekarne. 

Haukur Andrésson är ställföreträdande VD på Sparbanken Rekarne. Foto: Sparbanken Rekarne.

Sparbanken Rekarne är den lokala banken inom Eskilstunas och Strängnäs kommuner, vilket innebär att allt fokus går till just de kunderna. Banken har stora ambitioner om att vara en motor i samhället, vilket har varit en del av deras affärsidé sedan sparbanken grundades. 

Vill du räkna ut hur mycket du kan låna? Klicka här.

– När du väljer en lokal bank väljer du samtidigt att bidra till en positiv kraft i området där du bor. Allt vårt samhällsengagemang blir möjligt tack vare våra kunder. För oss som jobbar på banken är det en förmån att få vara en trygg följeslagare till våra kunder i olika faser i livet – från vaggan till graven. Det känns extra fint att veta att vi gör gott i samhället där kunderna faktiskt lever och bor, säger Haukur.

Sparbanken Rekarne är den lokala banken inom Eskilstunas och Strängnäs kommuner. Foto: Sparbanken Rekarne.

Det finns många fördelar med att välja en lokal bank. Banken är bland annat med och sponsrar idrottsföreningar, kulturevenemang och det lokala näringslivet. Deras stiftelse delar också årligen ut bidrag till föreningar och möjliggör för lokala satsningar

Här kan du ansöka om lånelöfte.

”Viktigt att kunden känner sig sedd” 

Sparbanken Rekarne erbjuder hög tillgänglighet via sina kontor, där du har möjlighet att träffa rådgivare som är experter inom allt du behöver för en hållbar ekonomi. 

– Vi finns där för våra kunder genom hela livet, från det första sparandet fram till att det är dags att gå i pension. Genom hela den resan är det viktigt för oss att du som kund känner dig sedd och att vi gör vårt yttersta för att tillsammans skapa en hållbar ekonomisk framtid, säger Haukur. 

Mest nöjda kunderna 

I den senaste undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex fick Sparbanken Rekarne fina resultat. Undersökningen visar att kunder hos sparbankerna är de mest nöjda kunderna av alla i bankbranchen – oavsett om det gäller privat- eller företagsaffärer. Resultatet är någonting de är extra stolta över, berättar Haukur.  

En ny undersökning visar att Sparbanken Rekarne har de mest nöjda kunderna. Foto: Sparbanken Rekarne.

Ta reda på hur mycket du kan låna här.

– I den senaste undersökningen fick sparbankerna dessutom en tredje utmärkelse; årets mest hållbara bank, vilket känns väldigt ärofyllt. Oavsett om vi möter våra kunder fysiskt eller digitalt är relationen och kundkontakten alltid A och O, säger han. 

Gynnar alla som bor i samhället 

Hos Sparbanken Rekarne kan du få hjälp med allt från att öppna ett konto och skaffa bankkort till privatlån och företagslån. De hjälper dig även med spar- och placeringstjänster samt pensions- och försäkringstjänster. Utöver det har du som kund även möjlighet att få biljetter till olika idrotts- och kulturevenemang tack vare bankens många samarbetspartners. 

– Vi vill att kunderna ska känna stolthet i att tillhöra en lokal bank som engagerar sig i lokala frågor, precis på samma vis som det känns bra att handla på det lokala bageriet, engagera sig i idrottsföreningen eller klippa sig på den lokala salongen. När du byter till en lokal sparbank som brinner för att utveckla lokalsamhället gynnar det alla som bor där, säger Haukur avslutningsvis.