Förvandla drömhemmet till verklighet med Google Lens

Har du någonsin klickat in på en Hemnet-annons och drömt om att det var insidan av ditt eget hem du tittade på? Nu kan du göra den drömmen till verklighet. Med Google Lens får du en enkel och effektiv lösning för att omvandla dina inredningsidéer till verklighet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Med Google Lens kan du enkelt använda bilder från Hemnet för att inspirera dig när du inreder ditt eget hem. Genom att skanna bilder av rum och inredning direkt från Hemnet kan Google Lens identifiera möbler, dekorationsdetaljer och färgpaletter. Verktyget letar sedan upp likadana eller liknande produkter online eller i butiker – vilket gör det lättare att återskapa den stil du gillar.

Oavsett om du är ute efter en specifik lampa, soffa eller bara letar efter idéer för att skapa rätt atmosfär, kan Google Lens hjälpa till att förvandla inspiration till verklighet.

Kom igång med Google Lens

Google Lens är inte alltid en separat app, utan är ofta integrerad i andra Google-appar. Installationen och användningen av Google Lens kan variera beroende på vilken typ av enhet du har. Här är en guide till hur du kan få tillgång till och använda Google Lens:

Använd Google Lens på webben

Google Lens-funktioner kan användas i webbläsaren på desktops, men det är vanligtvis begränsat till bildsökning och inte lika omfattande som på mobilen.

Så här använder du Google Lens på Chrome för desktops:

  1. Öppna en sida i Chrome och högerklicka på den bild du vill analysera.
  2. I menyn som visas, klicka på ”Bildsökning med Google”, så visas resultaten automatiskt på skärmens högra sida.
  3. Om du vill att sökresultaten ska ta upp hela skärmen, klicka på expandera-knappen i hörnet för att visa resultaten i en ny flik.

Om du inte kan högerklicka på en bild, högerklicka i ett tomt område på sidan och välj alternativet ”Bildsökning med Google”. Då kommer du att kunna välja en del av skärmen där bilden finns. Genom att göra det öppnas Google Lens sökpanel automatiskt.

Sammanfattningsvis, om du har en Android-enhet, är det troligt att Google Lens redan finns integrerat, medan iOS-användare kan använda det genom Google-appen eller Google Photos.