Efter räntebeskedet – så ska du med bolån tänka

Riksbanken har lämnat besked om att inte höja styrräntan, men vi befinner oss fortfarande i en tid med höga räntenivåer. Inflation och stigande levnadskostnader sätter många svenska hushåll under press – särskilt de med bostadslån. Nordea erbjuder inte bara rådgivning och skräddarsydda lösningar – utan även individuella räntor.

Bild: Nordea.

Nordeas rådgivning är anpassad för att möta dina unika omständigheter för att du på så sätt ska kunna ta trygga och uppdaterade beslut. Oavsett om räntorna är höga eller inte. Att ha tillgång till rätt stöd och verktyg gör hela skillnaden i dessa tider, förklarar Agnes Kling, Privatrådgivare på Nordea.

– Det är viktigt att vi finns där för kunden, säger Agnes. 

Vill du veta mer om Nordea? Klicka här.

Lånelöfte inom några minuter 

Vad innebär det för dig som bolånekund hos Nordea? För det första, möjligheten att säkra ett lånelöfte som ger dig en tydlig bild av vad du har råd med innan du kliver in i budgivningens hetta. Nordeas lånelöften är digitala, inte bindande och lätta att hantera via tjänsten Mitt Bostadsköp. Lånelöftet är giltigt i 6 månader, vilket ger dig gott om tid att sälja ditt nuvarande hem, och hitta ditt nya! 

Klicka här för att ta reda på hur mycket du får låna.

Agnes Kling, Privatrådgivare på Nordea. Bild: Nordea.

Fördelar med bolån hos Nordea 

Om du har ett bolån hos en annan bank, erbjuder Nordea en smidig och icke-bindande ansökan för att se vad de kan erbjuda dig. Att flytta ett befintligt bolån till Nordea är en enkel process som kan påbörjas digitalt eller över telefon.

Vill du flytta ditt bolån till Nordea? Klicka här!

Undrar du vad ett lån i praktiken kostar dig varje månad? Här följer ett räkneexempel:

Räkneexempel – 3 månaders bunden bolåneränta

Med ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, en rak amortering på 50 år, en ränta på 5,99 % och e-låneavi så blir den effektiva räntan 6,16 % per 2023-10-03. Den första månadsbetalningen blir då 6 658 kronor och lånet har 600 återbetalningar. Beräkningen är gjord utifrån Konsumentverkets riktlinjer. Det totala beloppet som ska återbetalas är 2 499 996 kronor.

Som en förutsättning för lånet gäller att krediten ska vara förenad med panträtt i fast egendom, tomträtt, bostadsrätt eller liknande rätt. Kreditgivare är Nordea Hypotek AB, 556091-5448, 105 71 Stockholm. Krediten förutsätter godkänd kreditprövning och kreditupplysning. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppet som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet.