Almedalsspecial – nyckeln till en bättre bomarknad

Vilka är nycklarna till en mer positiv utveckling framåt på bostadsmarknaden? Under sista veckan i juni gick Almedalsveckan traditionenligt av stapeln i Visby. Hemnets Staffan Tell och Erik Holmberg var på plats för ett nytt avsnitt av Vägen hem. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Staffan Tell, pr-chef på Hemnet, Oskar Öholm, vd för Mäklarsamfundet och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet

Veckans gäst i Hemnets podcast Vägen hem är Oskar Öholm, vd för Mäklarsamfundet. Han har en bakgrund inom politiken – bland annat som riksdagsledamot och har tidigare varit vd för Fastighetsägarna i Stockholm. Han ger sin syn på varför bostadsfrågan är en så viktig samhällsutmaning och vilka som kan vara nycklarna till en mer positiv utveckling framåt.

Under veckan presenterades en ny undersökning om ungas syn på bostadsmarknaden utförd av Ungdomsbarometern på uppdrag av Hemnet och Mäklarsamfundet. Undersökningen visar bland annat på hur viktig bostaden är för ungas framtidsdrömmar, hur de vill bo och vem de anser bär ansvaret för att de ska få ett eget hem. 

I avsnittet får vi höra mer om:

  • Varför det inte går att endast bygga sig ur den svenska bostadsbristen
  • Vilka skatter som skulle kunna justeras för ökad rörlighet på bostadsmarknaden
  • Vilka grannländer Sverige skulle kunna lära sig mest av
  • Varför det är utmanande att bygga billiga hyresrätter
  • Hur unga ser på sitt eget ansvar att skaffa ett hem och att äga en bostad
  • Hur rörlighet på bostadsmarknaden hänger ihop med andra samhällsutmaningar som tillväxt, arbetsmarknad och kriminalitet.

Podden programleds av Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple podcasts