5 tips: Så annonserar du på Hemnet

När du ska annonsera en bostad på Hemnet är det viktigt att välja rätt annonspaket. Här har vi samlat flera smarta tips för att du ska få så stor synlighet som möjligt.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

1. Hitta rätt mäklare

Det första du behöver göra när du ska sälja din bostad är att hitta och anlita en fastighetsmäklare. För att välja rätt mäklare till just din försäljning kan du ta hjälp av Hemnets mäklarguide Sök mäklare, där du enkelt kan jämföra lokala mäklare i ditt område. Därefter har du möjlighet att påbörja din annonsering på Hemnet.

2. Lägg ut din bostad som kommande försäljning

Vill du testa marknaden innan du går till försäljning med din bostad? På Hemnet kan du lägga upp din bostad som Kommande. Det är ett bra alternativ om du vill känna av intresset för din bostad, eller inte riktigt bestämt dig om du vill sälja eller inte. När du sedan bestämmer dig för att lägga ut bostaden till försäljning hamnar du högst upp i listan under Till salu, utan extra kostnader och med nollställd statistik.

3. Återpublicera kostnadsfritt med Hemnet Premium

När du ska sälja din bostad på Hemnet kan du välja mellan tre annonspaket. Val av annonspaket påverkar din synlighet på Hemnet. Vid köp av Hemnet Premiumingår alltid återpublicering kostnadsfritt – en trygghet om din försäljning tar längre tid än väntat. På så sätt får din annons en andra chans, utan att du behöver betala annonskostnaden igen. Dessutom kan du förnya annonsen ett obegränsat antal gånger.

4. Betala annonsen senare

När du valt annonspaket väljer du när och hur du ska betala för annonsen. För att göra din betalning så smidig som möjligt rekommenderar vi att välja betalsätt via Klarna. På så sätt kan du betala för din annons direkt, efter 30 dagar, eller via avbetalning. I genomsnitt säljs en bostad på Hemnet inom ett par veckor från det att den publicerats. Det innebär att du med hög sannolikhet inte behöver betala annonsen förrän bostaden är såld.

5. Gör avdrag för din annonskostnad

Du som sålt en bostad har möjlighet att göra avdrag för kostnader som uppstått i samband med din försäljning. Utöver mäklarens arvode får du även göra avdrag för din bostadsannons. Spara därför kvitto eller faktura så att du har dessa när det är dags att deklarera din försäljning. Mer information kring detta och vilka övriga förbättringskostnader som är avdragsgilla i samband med en försäljning kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida.

Här kan du läsa mer om våra annonspaket och hur du annonserar på Hemnet.