Bo i japansk minimalism – omgiven av naturen

I den framväxande stadsdelen Vega, söder om Stockholm, planerar nu Ekeblad Bostad för Brf Bonsai. Här blir det flerbostadshus med bostadsrätter – omgivna av träd och grönområden.

I Brf Bonsai bor du mitt bland träd och grönska. Illustration: 3Design.

Bostäderna i Brf Bonsai kommer att byggas mitt i ett av Vegas villaområden med ambitionen att bevara så mycket som möjligt av de befintliga träden och grönområdena. Ett av de mest utmärkande dragen i Brf Bonsai är innergården som inte bara är tänkt som genomfart, utan också som en lugn oas för de boende. 

Vill du veta mer om Brf Bonsai? Klicka här.

– Med Brf Bonsai vill vi integrera boendemiljön med den omgivande naturen i Vega, något som återspeglas i designen. Bostäderna kommer smälta in i området och erbjuda något utöver det vanliga, säger mäklaren Magnus Ohlsson på Alexander White, som förmedlar bostäderna. 

I Brf Bonsai blir det lägenheter på 55-84 kvm om 2-4 rum och kök, samt unika fyrarummare med loft. När området är färdigställt kommer det finnas 42 bostadsrätter, med planerad säljstart hösten 2024.

Högt i tak och stora fönsterpartier. Illustration: Ekeblad Bostad.

Lägenheterna utmärker sig med en unik design, präglad av varierande takhöjder och stora fönster som ger mycket ljusinsläpp. Designen är baserad på “japandi”, en kombination av japansk minimalism och skandinavisk design. Något som Magnus Ohlsson tror många tilltalas av. 

– Japandi är ett koncept med enkelt formspråk – rena linjer, mycket träinslag och stora glaspartier. Det inkluderar också neutrala färger som är tänkt att tillför ett lugn. Brf Bonsai ger en varm och fin känsla, särskilt den japaninspirerade innergården, säger han. 

Klicka här för att göra en intresseanmälan.

Unikt läge i Vega 

Magnus Ohlsson och hans mäklarkollega Mimmi Rockborn har båda god erfarenhet från liknande projekt efter många år som nyproduktionsmäklare. De ser båda stora möjligheter med Brf Bonsai – framför allt när det kommer till läget.

– Mycket av det som byggs i området förläggs i anslutning till stationen i Vega. Brf Bonsai har man istället valt att lägga i ett befintligt villaområde. De som vill ta steget att flytta från sin villa till en lägenhet kanske vågar det, i och med att det inte blir en sådan stor kontrast, säger Mimmi Rockborn.

Blicka ut över trädtopparna när du står i köket. Illustration: Ekeblad Bostad.

I närheten av bostäderna finns naturområdet Tyresta nationalpark och goda pendlingsmöjligheter till Stockholms innerstad.

– Att kunna bo i högkvalitativ nyproduktion i ett villakvarter är mycket ovanligt. Man får det bästa av två världar –  låga hus i en harmonisk miljö, insprängt i naturen, säger Magnus Ohlsson. 

Med hållbarhet i fokus

Förutom att erbjuda välplanerade lägenheter med stilren design har Ekeblad Bostad och Brf Bonsai lagt stor vikt i hållbarhet. Det syns bland annat i materialvalen och energieffektiva lösningar som klarar kraven för gröna bolån. 

Här kan du se mer av bostäderna i Brf Bonsai.

Brf Bonsai byggs till stora delar av trä, vilket minskar koldioxidbelastningen. Fasaden består av värmebehandlat trä, vilket inte kräver någon ytterligare kemisk behandling som gör det både hållbart och underhållsvänligt. Dessutom förses projektet med bergvärme och solceller.