Renoveringar som lönar sig just nu

Den senaste tidens oroligheter och hotande lågkonjunktur har ändrat svenskarnas renoveringsvanor. Hur bör man tänka inför en renovering – och vilka uppdateringar ökar bostadens värde? Det går vi igenom här. 

Bild: Offerta.

1. Tapetsera eller måla

En fortsatt populär renovering hemma är att måla om och tapetsera. Har du en mindre budget för din renovering kan något så enkelt som att måla om hemma göra stor skillnad. Vill du ta steget längre kan du istället välja att tapetsera. Vissa saker kan du göra själv, men andra saker kan du behöva ta hjälp med, exempelvis underarbete och mönsteranpassning.

Behöver du hjälp att måla eller tapetsera? Klicka här.

Bild: Offerta.

2. Badrumsrenovering  

Att renovera badrummet är nästan alltid en god idé när du vill öka värdet på bostaden, så även under låg- och högkonjunktur. Har du ingen tidigare erfarenhet av badrumsrenoveringar kan det vara bra att ta hjälp av en hantverkare. Ofta kräver en badrumsrenovering olika typer av kunskaper, från kakelsättare till VVS-installatörer. Gör därför en lista på vad som ska göras i ditt badrum redan innan du lägger ut en offert.

Hitta rätt hantverkare till din badrumsrenovering ­– läs mer här.

Bild: Offerta.

3. Energibesparande renoveringar

De senaste tidens oroligheter har lett till att fler gör energibesparande renoveringar. Framförallt har intresset för installation av solceller skjutit i höjden. På grund av långa väntetider och höga inköpskostnader har även andra energilösningar ökat. Exempelvis har förfrågningarna för att installera kamin och skorsten ökat markant. Något som indikerar att även äldre uppvärmningssätt utmanar nyare varianter. 

Svårt att hitta rätt installatör? Hitta rätt med Offerta.

– Det är många som undersöker alternativen till solceller och bergvärme, så som luftvärmepump och tilläggsisolering för att klara vintern, säger Matilda Sandå på Offerta.

Bild: Offerta.

Ta in offerter och jämför flera hantverkare 

Har du inte renoverat tidigare kan det vara svårt att veta vad som är ett rimligt pris, vilka hantverkare du kan lita på och hur lång tid ett jobb tar. Dessutom kräver vissa typer av renoveringar och installationer experthjälp för att utföras korrekt. 

Det behöver verkligen inte vara svårt att hitta rätt hantverkare eller installatör. Allt du behöver göra är att lägga ut uppdraget på Offerta och vänta in att företagen hör av sig. Att lägga ut ett uppdrag är gratis och du väljer själv när och hur du vill bli kontaktad. Alla uppdrag på Offerta granskas, sen är det bara att invänta att företagen hör av sig, jämföra dina alternativ och anlita företaget med bäst offert.

– Vi har samlat tjänsteföretag och kunder på samma plats så att det blir enkelt att hitta och välja rätt direkt på nätet, säger Matilda.

Vilken hantverkare passar dig? Läs mer här.