Skapa lugnet hemma med Stilla träpaneler

Kraven på en harmonisk hemmiljö har ökat markant de senaste åren. För att möta behoven har Moelven utvecklat sin senaste produkt – träpanelen Stilla. Den perfekta lösningen för att skapa ett trivsamt hem. 

Stilla Gårdsgårdsgrå. Panelerna är enkla att montera och kräver inget större underarbete. Foto: Lipkin (Moelven).

Moelven är en internationell koncern som arbetar med trä och träbaserade produkter. Med fokus på rekreation och återhämtning tog Moelven fram sin senaste nyhet, serien Stilla, som består av träpaneler i fyra olika färgtoner hämtade från nordisk natur. 

Vill du se mer av Stilla träpaneler? Klicka här.

– Forskning visar att det är sunt att vistas ute i skog och mark, och många upplever att mötet med skogen ger dem inre frid. Samma hälsovinster kan man uppleva när man inreder med trä hemma. Stilla har alla naturnära toner och ger känslan av att ta med sig en del av naturen hem, säger Anna Gustafsson, chef för marknadskommunikation på Moelven.  

Skapa rum i harmoni 

Stilla finns i fyra kulörer och går under namnen Gårdsgårdsgrå, Morgondis, Sandbeige och Skogsbrun. Stilla Gårdsgårdsgrå har en varmgrå nyans som återger naturens vackra färgskiftningar. Stilla Morgondis är den ljusaste nyansen i skalan och skapar ett rum med nordisk och hållbar stil. Stilla Sandbeige har en dämpad, lugn ton som ger rummet en vilsam atmosfär. Stilla Skogsbrun har en mustig karaktär som bidrar till ett ombonat och rofyllt rum. 

Stilla Morgondis till vänster och Stilla Sandbeige till höger. Foto: Lipkin (Moelven). 

– Ljusa paneler öppnar upp och mörkare paneler gör rummet mer ombonat och mysigt. Vill du ha ett riktigt vilsamt rum kan du med fördel sätta samma panel både på väggar och i tak, och sedan även måla lister och dörrar ton i ton, säger Anna Gustafsson.  

Hon fortsätter: 

– Det sömlösa uttrycket skapar ett rum i harmoni. Oavsett om man väljer att gå åt det ljusa eller mörka hållet, vill jag uppmuntra till att våga välja en panel till hela rummet och gå all-in. 

Här kan du se mer av Stilla träpaneler.

Bättre inomhusklimat 

Att inreda med Stilla träpaneler är både trendigt och hälsosamt. Det skapar ett personligt uttryck, samtidigt som det bidrar till en harmonisk känsla. Trä absorberar och avger fukt vilket bidrar till att skapa ett bättre inomhusklimat. Dessutom håller träet kvar och cirkulerar värme – vilket gör panelerna energieffektiva. 

Stilla Skogsbrun. Få ett häftigt helhetsintryck genom att sätta samma panel på väggar och i tak. Foto: Lipkin (Moelven). 

Panelerna är tillverkade av massiv högkvalitativ furu. Du väljer själv om du vill ha liggande eller stående panel för både väggar och tak. Dessutom har panelerna ändspont, vilket gör att de går att skarva och anpassa efter ditt hem. Det spelar därför ingen roll vilka mått du har på väggar och tak hemma. 

Vill du se mer av Moelvens sortiment? Klicka här.

Om Moelven:

Moelvenkoncernen omfattar totalt 34 produktionsbolag fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige. I över 100 år har Moelven levererat samhällsnyttiga och hållbara produkter och tjänster. Med hållbar gran och tall som råmaterial gör Moelvens breda produkt- och tjänstesortiment dem till en av de ledande aktörerna i branschen.