Spökhus till salu i Luleå – för 250 000 kronor

Drömmer du om att bo i ett spökhus i norra Sverige? Då har du hittat rätt! Här får du inte bara en 200 kvadratmeters villa, utan även en skräcklabyrint och en ”inneboende” – för 250 000 kronor.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Från posthus till spökhus. Foto: Robert Johansson.

Det så kallade spökhuset ligger i Södra Prästholm, en by i Luleå kommun. När huset byggdes år 1928 verkade det som ortens posthus. Därefter har huset ägts av en och samma familj i flera generationer, men har nu stått tomt i årtionden.

– I slutet bodde en äldre kvinna på ovanvåningen, men de senaste 20 åren har det varit obebott, berättar mäklaren Mirjam Mäenpää, på Jonas Nilsson Fastighetsförmedling, som förmedlar bostaden.

Foto: Robert Johansson.

Entréplan med bardisk och sal. Foto: Robert Johansson.

På senare år har huset fått sig en makeover, men kanske inte den typen som man vanligtvis förväntar sig, berättar Mirjam. 

Rykten om ”vita damen”

– Säljarna hade en idé om att skapa ett spökhus-koncept som är vanligt i USA, men som ännu inte kommit till Sverige på allvar. Här tänkte de ordna olika event och konferenser med spöktema.

Skräckvåning med tillhörande labyrint. Foto: Robert Johansson.

Sagt och gjort. Huset på 200 kvadratmeter, fördelat på 6 rum och två våningsplan, har omvandlats till ett spökhus – och säljs nu för 250 000 kronor. I priset ingår ett entréplan med två salar och en bardisk, en skräckövervåning med tillhörande labyrint (där spökvandring var tänkt att genomföras) och en ”inneboende”.

– Enligt säljaren har rykten gått om någon ”vita damen”. Skulle det vara så gör det väl inget då han tycker att spöken är väldigt roligt, säger Mirjam.

Sticker ut på ett kusligt sätt

Nu hoppas Mirjam på att hitta rätt köpare av spökhuset, som lockat många klick.

Gröna ljusslingor har satts in runt alla fönstren. Foto: Robert Johansson.

– Det är ett väldigt ovanligt men otroligt spännande objekt att förmedla. Fastigheten sticker ut på ett kusligt, men roligt sätt. Intresset har varit bättre än förväntat, och det var med skräckblandad förtjusning vi hade vår första visning i söndags. Nu hoppas vi på att hitta den rätta köparen!

Vill du läsa mer om spökhuset? Klicka här!