Så inredde vi våra hem 2023 – 9 trender som dominerade

Brokiga grenar, bubbelgumsrosa och 70-talsinfluencer är några av de detaljer som varit populära på Hemnet under 2023. Här går vi igenom de trender som synts mest i bostadsannonserna under året.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Välbäddade sängar

Släta och välmanglade lakan, prydligt uppradade kuddar och lyxiga överkast. 2023 vill vi att sängen är inbjudande och välbäddad.

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Peter Possard. Styling: GreyDeco. 

Trä, trä, trä

Träpanel och plywood i kombination med möbler av olika träslag. Under året har vi mixat träslag i olika former, och akustikpanelen (som kom stort i slutet av 2010-talet) är tillbaka för att stanna.

Mäklare: Svensk fastighetsförmedling Värmdö. Fotograf: Franko Franciso Frank. 

Skulpturala lampor

Vi har sett lampor i textil och papper under många år, men under 2023 är det skulpturala lampor i mjukt material som är ny favoritkombo.

Mäklare: Svensk fastighetsförmedling Värmdö. Fotograf: Franko Franciso Frank. 

70-talets comeback

Ryamattor och stoppade möbler har blivit väldigt populära och stiger snabbt i pris på auktionssajterna. Ryamattan har både blivit större och fått ännu längre lugg, en 2.0 version helt enkelt!

Kvistar och grenar

Snäll mot plånboken och effektfullt är årets växt – kvistar och grenar, som vi låtit pryda våra hem under året. Passa på att plocka upp de som fallit till marken, eller när du ändå beskär dina träd på tomten.

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Henrik Linden. Styling: Annica Clamell och Emma Fischer.

Från skena till stång

Under många år har vi sett gardiner som gått från golv till golv, vägg till vägg. En trend som ser ut att fortsätta, men något vi sett allt mer under året är den svarta gardinstången i smide.

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Henrik Linden.

Sober väggkonst

Den enfärgade tavlan med taktil yta skapar både en modern, och vilsam effekt som tilltalar många. Den syns både som inmålad i väggfärgen, eller i en stark kulör som kontrasterar det sobra hemmet.

Mäklare: Allicia Edelman. Fotograf: Thomas Diös/Husfoto.

Färgrika detaljer

Att inreda i färg har blivit allt mer trendigt, speciellt starka färger utan mycket svärta. Knallrött, bubbelgumsrosa, kornblått och gult. Och de färger som kanske synts mest är knallblått och rött.

Mäklare: Historiska Hem. Fotograf: Borgelin. Styling: Vankeppel.

Favoritplats i hemmet

Inflation, räntehöjningar och en sviktande konjunktur. 2023 är kanske inte utsvävningarnas år. Istället tillbringar vi mer tid hemma, och därför är årets plats i hemmet matplatsen.

Mäklare: Svensk fastighetsförmedling Borås. Fotograf: Istvan Csiszar/Husfoto.