Digital styling lyfter hemmet

Att ta säljande bilder inför försäljningen är ett av de absolut viktigaste stegen för att få rätt pris för din bostad. Inredningen kan vara avgörande för att få riktigt bra bilder. Med E-styling blir bostadsbilderna både snygga och säljande, utan att man behöver lyfta in riktiga möbler.

Före e-styling, efter e-styling. Bild: Husfoto.

Professionell styling skapar en inbjudande känsla och hjälper spekulanten få en uppfattning om bostadens rymd. Det kan även göra en personligt inredd bostad mer neutral, så att fler kan se sig själva bo i den. Men att möblera upp hemmet är ofta både tidskrävande och kostsamt.

E-styling allt vanligare

Därför blir det allt vanligare med så kallad E-styling, där bostaden, enkelt uttryckt, möbleras i datorn. På Hemnet finns redan ett stort antal E-stylade bilder, och antalet ökar hela tiden.

Vill du veta mer? Klicka här.

Före e-styling. Bild: Husfoto.

Efter e-styling i ett vardagsrum. Bild: Husfoto.

Med tjänsten E-styling redigeras eventuell befintlig möblering bort och istället läggs in fotorealistiska, 3D-renderade möbler och inredningsdetaljer in i fotot digitalt. Leverans sker inom ett par arbetsdagar så du är snabbt redo att gå ut och testa marknaden.

Billigt, snabbt, enkelt och utan tunga lyft. Dessutom är det klimatsmart, man sparar in ungefär tio kilo koldioxid jämfört med att transportera fysiska möbler.

Skandinaviskt och trendsäkert

Bakom tjänsten står företaget Husfoto, som är Sveriges ledande agentur för bostadsfotografer och jobbar med de flesta mäklarkedjorna i landet. Utöver fotografer har Husfoto idag även ”E-stylister” som jobbar med enbart digital styling.

Före e-styling av kök. Bild: Husfoto.

Efter e-styling av kök. Bild: Husfoto.

– För oss är det viktigt att använda inredning som tilltalar svenska bostadsköpare och framhäver rummets yta på bästa sätt. I de flesta fall utgår vi från en ljus, luftig bas med naturliga toner och skandinavisk inredning, som kompletteras med trendsäkra detaljer, säger E-stylisterna Johanna Sköldenklint och Åsa Larsen.

Klicka här och du vill veta mer om e-styling.

Oftast skickas en till tre bilder för E-styling per bostad, medan övriga bilder i annonsen presenteras bostaden i dess befintliga skick. De E-stylade bilderna märks också med texten ”E-styling; bilden är ett fotomontage” för att säkerställa att det framgår.

Fast inredning, väggar, golv och så vidare lämnas orörda i så hög grad som möjligt. Syftet med tjänsten är att attrahera och visa bostadens möjligheter för potentiella köpare.

Åsa Larsen och Johanna Sköldenklint. Bild: Husfoto.

– Förhoppningsvis kan vi även ge lite inspiration om hur man kan inreda sin nya bostad på riktigt, säger Johanna Sköldenklint och Åsa Larsen.

Tjänsten E-styling beställer du via din egen mäklare, som i sin tur kontaktar Husfoto. Läs mer om tjänsten här: husfoto.se/e-styling.