Gamla kapellet i Sörlia till salu: ”Underbar känsla”

Drömmer du om att bo i ett gammalt hus med mycket historia? Då kanske det här objektet faller dig i smaken. Nu kan nämligen det gamla kapellet, om 170 kvm, i Sörlia bli ditt – för 1 150 000 miljoner kronor. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Från huset har man utsikt över ängen. Foto: Hälsinglands Fastighetsbyrå.

I Bjuråker i Hudiksvall, strax bortom den gamla skolan, hittar man det gamla kapellet. Läget bjuder på en härlig utsikt över ängen, och i närheten finns natur och vattendrag. 

– Det är häftigt med bostäder som haft någon annan funktion tidigare än bara just bostad – att olika människor kommit och gått under olika omständigheter. Det sätter en speciell prägel, säger mäklaren Anki Sulser på Hälsinglands Fastighetsbyrå, som förmedlar objektet. 

Stora salen med det gamla podiet. Foto: Hälsinglands Fastighetsbyrå.

Hallen är ljus och möblerbar, glasdörrarna släpper vidare ljuset till nästa hall. Här finns en trappa upp till det övre planet, men även en ner till källaren. I dagsläget används bostaden som permanent boende, men fungerar lika väl som fritidsboende.

– Det är en underbar känsla i huset. Dessutom är läget väldigt vackert, att ha vattnet nära och att kunna vila ögon på den vackra åkermarken mot skogen från verandan, säger Anki Sulser. 

I köket är det högt i tak, och här ligger ett genuint trägolv och ett gammalt kök som bevarats väl genom åren. Längre in i huset ligger den stora salen – ett stort rum med ännu högre i tak. Här står dessutom den klassiska kaminen, som räcker för att hålla stora delar av bostaden varm. 

Trappen upp till övervåningen och kaminen med vackra detaljer. Foto: Hälsinglands Fastighetsbyrå.

– Husets nuvarande ägare köpte det under 2009 för att ha det som sommarbostad och flyttade sedan in permanent 2015. Då gjordes det också om helt till permanentbostad, säger mäklaren Anki Sulser. 

Ungefär 30 minuter från kapellet finns skidanläggningar i både Hassela och Järvsö. Bygden bjuder på ett stort utbud av konst och kultur i olika former. 

Vill du se mer av kapellet i Sörlia? Klicka här.