25-meter lång arkitektdröm till salu: ”Utsikten är hänförande”

Hur låter det att bo i en helt unik fastighet omgiven av storslagen natur? I vackra Ljungdalen, med fri utsikt över Dunsjöfjället, ligger denna arkitektdröm – en 25 meter lång fjällstuga. Här kombineras modern design med naturens lugn.

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Fastighetsbyrån.

Ägaren tog sin vision hela vägen från skiss till verklighet när denna helt unika bostad togs fram. Oavsett vilket rum du befinner dig i slås du av den oslagbara utsikten från varje fönster – med Dunsjöfället i centrum.

– Att han valde den udda formen av ett så kallat “shotgun” house var för att göra så lite åverkan och avtryck på tomten som möjligt. Alla fönster på den sida där rummen ligger är vända mot Dunsjöfjället, och utsikten är hänförande, säger Maria Tell på Fastighetsbyrån, som förmedlar objektet.

Foto: Fastighetsbyrån.

Huset omfattar en boyta på 82 kvadratmeter och består av fyra rum. I den centrala delen av huset ligger tre sovrum tillsammans med badrum, bastu, en komposttoalett och ett tvättställ. Köket och vardagsrummet är placerade i husets ytterändar, vilket ger en genomtänkt planlösning som separerar de sociala och privata ytorna på ett praktiskt sätt.

– Jag tycker att det är ett modigt hus på en otroligt vacker plats. Säljaren har försökt att bygga miljömedvetet och alla val är väl avvägda, vilket känns så snart man kliver över tröskeln.

Foto: fastighetsbyrån.

Huset har haft många intressenter, men prisbilden har varit en utmaning.– Många tittar på huset men prisbilden för området är lite hög. Däremot är inte priset för det byggda huset något överpris, utan snarast under den faktiska byggkostnaden.

Vill du läsa mer om bostaden? Klicka här.