Villa Sibylla – stadsvillan med spännande historia

Vill du bo mitt i Stockholms myller, men samtidigt privat och ombonat? Då är Villa Sibylla någonting för dig. Objektet, som lockade flest klick på Hemnet i veckan, byggdes 1882 men blev inflyttningsklar bostad 2022.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Stadsvillan Villa Sibylla ligger på Sibyllegatan 53a i Stockholm. Det tidigare gårdshuset byggdes 1882 men blev inflyttningsklar 2022, sedan dess har den inretts med påkostade materialval. Den generösa takhöjden är om cirka tre meter. 

– Villa Sibylla har en spännande historia. Gårdshuset användes länge av en omtyckt och välrenommerad skoaffär. 2021 påbörjades byggnationen och våren 2022 var hemmet redo för inflyttning, säger fastighetsmäklaren Elisabet Stigård på Wrede Fastighetsmäkleri, som förmedlar bostaden.

Hon fortsätter: 

– Personligen älskar jag de genomtänkta detaljerna, som den egna brevlådan, ljusinsläppet genom flertalet takfönster och de vackra golven med behaglig golvvärme. Men bäst av allt är den privata ombonade atmosfären.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Intresset för Villa Sibylla har varit stort. Den funktionella planlösningen i kombination med läget och det fina skicket är eftertraktat. Intressenterna har bestått av både barnfamiljer och par i olika åldrar, berättar Elisabet. 

Inredningen går i samklang med bostadens industriella karaktär och arkitektur. Här bor man med direkt närhet till det bästa Östermalm har att erbjuda i form av restauranger, service och goda kommunikationer. 

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

– Villan är belägen i ett av de mest attraktiva lägena på Östermalm, samtidigt som lugnet är påtagligt. Boendet är väldigt påkostat och utformat för att bestå länge. Det är en perfekt kombination av villa och stadsliv, säger Elisabet avslutningsvis. 

I skrivande stund har Villa Sibylla kommit upp i över 58 900 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om stadsvillan? Klicka här.