Privat tegelvilla toppar Hemnet

Veckans Klicktopp på Hemnet är den här privata tegelvillan, belägen uppe på en höjd. Tomten ligger i en skogsglänta och bjuder på en vacker utsikt över Norrtäljeviken.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Fastighetsbyrån Norrtälje

På Hasselbacken 1 i Norrtälje hittar vi villan som många spanat på under veckan. Tegelvillan ligger i en skogsglänta på höjden, precis intill Lindholmens naturreservat. Huset byggdes 1937 och består av 7 rum, varav 4 sovrum.

Se fler klicktoppar här!

– Exteriört är fastigheten magiskt vacker med tegelfasaden som byggts med kärlek till huset. Tomten är av slottsliknande karaktär och alla ekar som omgärdar tomten gör den helt privat, säger fastighetsmäklaren Jacob Lund på Fastighetsbyrån, som förmedlar bostaden.

Foto: Fastighetsbyrån Norrtälje

När man kliver in från stentrappan landar man i en rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Invändigt finns charmiga delar bevarade som en murad spis med stuckaturer och gedigna furugolv.

– Om du köper detta objekt får du en totalt avskildhet då tomten är 7300 kvm stor och omgärdad av ekar, fantastiskt läge med sjöutsikt och cykelavstånd in till centrala Norrtälje. Detta läge kommer aldrig vara en dålig investering, då Norrtälje växer så de knakar, säger Jacob. 

Foto: Fastighetsbyrån Norrtälje

Här kan nya ägare sätta sin egen prägel genom att utveckla och modernisera fastigheten efter egen smak. Prisnivån är i det högre spannet för orten, och säljarna väntar på rätt kund.

– Huset är väldigt vackert, och man måste gilla arkitekturen som är USA-inspirerad, säger Jacob avslutningsvis.

I skrivande stund har tegelvillan kommit upp i över 36 200 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om Hasselbacken 1? Klicka här.