Idyll vid älven lockar tiotusentals

Vad sägs om ett 1920-talshus precis vid älven, med gammal charm och tidstypiska material? Fritidshuset, strax utanför idylliska Svartå, lockade över 47 000 klick i veckan – och det är inte svårt att förstå varför. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Huset är om 3 rok fördelar på 66 kvm. Foto: Fastighetsbyrån.

Det här fritidshuset, som ligger strax utanför lugna Svartå i Degerfors, har en stor och välskött tomt med både altan, grillplats och utekök. 100 meter från huset flyter älven där man kan ta båten till sjön Toften. 

– De tidigare ägarna har verkligen lagt ned stor möda i att renovera byggnaderna på ett smakfullt sätt. De har helt klart lyckats kombinera det gamla med det nya, säger mäklaren Andreas Jinnestrand på Fastighetsbyrån, som förmedlar bostaden. 

Se fler klicktoppar här!

Köket och matplatsen har en lantlig stil. Foto: Fastighetsbyrån.

I köket ligger ett vackert trägolv, och väggarna är klädda i pärlspontspanel målad med linoljefärg. Utöver duschen som finns i badrummet finns även en utedusch i trädgården för de varmaste dagarna. 

– Det som sticker ut med fastigheten är den smakfulla renoveringen som gjort att känslan av det gamla finns kvar, men ändå med god standard och en väldigt fräsch känsla, säger Andreas. 

Han fortsätter: 

– En favorit är ladan som används både som festlokal och gym. Men även det otroligt härliga gästhuset.

I ladan kan man ha både middagar och fester. Foto: Fastighetsbyrån.

På tomten finns även en gammal lada på cirka 100 kvadratmeter. Idag används ladan som festlokal, gym och förråd. På ladans fasad finns en elbilsladdare installerad. Dessutom finns ett gammalt magasin som används som gäststuga. Under magasinet ligger en gammal matkällare där man kan förvara det som odlats på tomten eller plockats i skogen. 

På tomten står en stor lönn som skiftar i färg genom årstiderna. Foto: Fastighetsbyrån.

I skrivande stund har huset kommit upp i över 49 000 klick på Hemnet. 

Vill du se mer av huset? Klicka här.