Tidigare militär flygbas till salu: “Utländska intressenter”

Veckans klicktopp är ett unikt objekt som väckt intresse både i Sverige och internationellt. Nu ges chansen att bli ägare till Försvarsmaktens tidigare militära flygbas, Åmsele Flygbas – komplett med en 2100 meter lång landningsbana.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Thiger Skog & Mäklarbyrå.

I Vindeln, Västerbottens län, hittar vi Åmsele Flygbas – som nu är till salu på Hemnet. Anläggningen, som bland annat inkluderar en huvudlandningsbana på cirka 2100 meter, har en rad imponerande faciliteter. Bland annat hangarer, maskinhall, en förläggningsbyggnad, expeditionsbyggnad och olika förrådsbyggnader.

– Historien bakom objektet kan kort beskrivas som en tidigare militär flygbas, byggd av Försvarsmakten till följd av kalla kriget och färdigställd år 1960. Under nedrustningen sålde Försvarsmakten flygbasen, och de nuvarande ägarna, tre privatpersoner, förvärvade fastigheten år 2005 och har ägt den sedan dess, säger Anton Cederberg, på Thiger Skog & Mäklarbyrå, som förmedlar fastigheten.

Foto: Thiger Skog & Mäklarbyrå.

Flexibla möjligheter

Fastigheten, som omfattar totalt 153 hektar, fungerar inte bara som en flygbas. Möjligheterna är stora och den nya ägaren kan förvänta sig en fastighet med stor potential.

– Det finns flera möjliga användningsområden, beroende på vad en ny ägare önskar. Exempel på möjliga ändamål inkluderar skogsbruk, biltestverksamhet, motorsport, flygbas, solcellspark eller som utrymme för en företagare eller tillverkningsindustri med behov av stora ytor.

Se fler klicktoppar här!

Flygbasen lockar många

Intresset för flygbasen är redan stort, trots att försäljningsprocessen fortfarande befinner sig i ett tidigt skede, berättar Anton Cederberg.

– Vi är ganska tidigt i försäljningsprocessen, men känslan så här långt är att det är ett stort intresse på fastigheten. Det finns många intressenter, både lokalt, i övriga Sverige samt en hel del utländska intressenter.

Foto: Thiger Skog & Mäklarbyrå.

Vill du veta mer om objektet? Klicka här.