Brf Blåklockan i Hjärup har något för alla

Med ett fantastiskt läge i Hjärup, mitt emellan Malmö och Lund, planerar OBOS för nya bostadsrätter. Brf Blåklockan erbjuder välplanerade par- och radhus i både ett och två plan. Här bor du lugnt och tryggt med lika nära till hav och natur, som till stadspulsen. 

Illustration: OBOS

Bland de öppna skånska landskapen i Hjärups östra delar kommer bostadsområdet Pihlängen att växa fram. Brf Blåklockan tillhör första etappen och har inflyttning från 2025. 

Intresserad av en bostad i Brf Blåklockan? Klicka här.

– Den varierande bebyggelsen i både närområdet, inkringliggande orter och i Brf Blåklockan skapar en fin variation av boenden med något för alla. Området är etablerat med goda kommunikationer till det stora utbudet av kultur och nöje i Malmö och Lund, säger Stina Gyllensten, kundansvarig på OBOS. 

Välplanerade och flexibla planlösningar 

I Brf Blåklockan blir det 28 nya bostadsrätter i form av både par- och radhus. Tvåplanshusen på 105 kvadratmeter är en av OBOS mest populära husmodeller. Husen har flexibel planlösning och du väljer själv om du vill ha två, tre eller fyra sovrum. Här får du känslan av att bo i egen villa och det finns plats för familjen att växa. 

Läs mer om Brf Blåklockan här.

Enplanshusen på 95 kvadratmeter passar bra till den mindre familjen eller för dig som är redo att sälja villan och flytta till en mer lättskött bostad. Även här erbjuds en flexibel planlösning med två eller tre sovrum så du kan anpassa ditt hem efter var i livet du än är. 

Illustration: OBOS

– Huset är tydligt uppdelat i en privat del med sovrum, bad och tvätt och en social del med vardagsrum och kök. Planlösningen i den sociala delen kan enkelt förändras över tid och anpassas till livets olika skeden, säger arkitekten Anna Schlyter. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna i Brf Blåklockan.

Arkitekterna har även lagt stor vikt på att skapa en social boendemiljö i Brf Blåklockan med olika gemensamma platser och funktioner att mötas på och samlas kring. Samtidigt som husens utformning ger möjlighet till ett privat hem – både inne och ute. 

Njut av din egen trädgård och uteplats 

Oavsett vilket boende du väljer i Brf Blåklockan får du en härlig trädgård med lättskött gräsmatta och altan att njuta av året runt. Tomtgränserna omges av en låg häck och uteplatserna med en skärmvägg för lugn och avskildhet. 

Illustration: OBOS

– Du får ett bekvämt och nyckelfärdigt hem med helt färdigställd insida och utsida. Brf Blåklockan erbjuder bostadsrättens alla fördelar, men med känsla av att bo med egen ingång och egen trädgård och uteplats, säger Stina Gyllensten, kundansvarig på OBOS.

Läs mer om Brf Blåklockan här.

Med närhet till det mesta 

I Hjärup bor du mitt på de natursköna skånska slätterna och med bekvämt avstånd till stadspulsen. Du tar dig enkelt in till både Malmö och Lund med buss, tåg eller cykel. Skånetrafikens Pågatåg stannar på Hjärup station, dit du cyklar på under tio minuter. Med tåget tar det sedan sex minuter till Lund och tio minuter till Malmö. Att cykla till Lund tar 20 minuter. 

Tryggt köp med OBOS

Du behöver inte vara OBOS-medlem för att köpa en bostad vid säljstarten, men OBOS-medlemmar har förtur och går därför före i kön. För att hjälpa sina medlemmar när omvärlden svänger har OBOS även tagit fram trygga lösningar, som bland annat ger dig som köpare skydd mot dubbla boendekostnader och tillträdesskydd. 

Intresserad av en bostad i Brf Blåklockan? Klicka här.

– Det är tryggt och enkelt att köpa en bostad av OBOS. Vi är en av Norges och Sveriges största bostadsutvecklare och vi återinvesterar vår vinst både i framtidens bostäder och i insatser för ett bättre samhälle. Utöver trygghetspaket erbjuder OBOS en räntegaranti för Brf Blåklockan. Den sträcker sig över hela tre år från inflytt och gör det ännu tryggare att köpa nyproduktion av oss, säger Stina Gyllensten avslutningsvis.