3 tips inför ditt bostadsköp – från lokala banken

Sparbanken Rekarne finns där för dig genom hela livet, och hjälper dig att få en hållbar privatekonomi. Här kan du ta del av deras bästa råd kring hur du ska tänka när du köper bostad på dagens marknad. 

Sanna Nalin är hållbarhetschef på Sparbanken Rekarne. Foto: Sparbanken Rekarne.

Vill du samla allt från bolån och pension till försäkringar och juridiska tjänster på samma ställe? Vill du även kunna besöka ett bankkontor och få rådgivning på plats? Då är Sparbanken Rekarne en bank för dig. 

Vill du flytta ditt bolån till Sparbanken Rekarne? Klicka här.

Banken har stora ambitioner om att vara en motor i samhället, vilket har varit en del av deras affärsidé sedan sparbanken grundades. När du väljer Sparbanken Rekarne väljer du samtidigt att återinvestera i lokalsamhället. Samhällsengagemang är en viktig del i sparbanksidén – därför är banken med och sponsrar till exempel idrottsföreningar, kulturevenemang och det lokala näringslivet. 

– Vi vill att kunderna ska känna stolthet i att tillhöra en bank som engagerar sig i lokala frågor. När du byter till en lokal sparbank som brinner för att utveckla lokalsamhället gynnar det alla som bor där, säger Sanna Nalin, hållbarhetschef på Sparbanken Rekarne. 

Som kund får du träffa rådgivare som är experter inom allt du behöver för en hållbar ekonomi. Foto: Sparbanken Rekarne.

Planerar du att köpa ny bostad? Här kommer 3 tips från Sparbanken Rekarne

En av de största ekonomiska affärerna i livet är, för de flesta, att köpa en ny bostad – därför vill Sparbanken Rekarne erbjuda sina kunder en helhetlösning. Här kommer tre tips från banken kring hur du kan tänka när du planerar att köpa en ny bostad. 

1. Hur energieffektiv är bostaden du ska köpa?

Med en låg energiförbrukning kan du spara pengar på elräkningen och hos banken kan du ansöka om grönt bolån som kan ge rabatt på räntan.

2. Se över din ekonomi

När du köper ny bostad är det bra att se över andra banktjänster, som till exempel sparande och försäkringar. Det skapar trygghet och bättre förutsättningar för en hållbar privatekonomi.

3. Uppdatera din budget

Byte av bostad kan påverka andra behov, och förändra rörliga kostnader som inte är förknippade med bostaden och bolånet. Gör en ny budget för att vara säker på att det ryms inom en sund vardagsekonomi.

Klicka här för att ansöka om lånelöfte.

Hos Sparbanken Rekarne kan du dessutom boka möte på en tid som passar dig – direkt i deras app. Där kan du välja att träffa en rådgivare antingen digitalt eller på något av bankens kontor som du hittar i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred. Oavsett hur du vill mötas, så kommer du träffa rådgivare som är experter inom allt du och din familj behöver för en hållbar ekonomi genom hela livet – från det första sparandet till att det är dags att gå i pension. 

– För oss som jobbar på banken är det en förmån att få vara en trygg följeslagare till våra kunder i olika faser i livet. Därför är det viktigt att våra kunder känner sig trygga och har en god finansiell hälsa, säger Sanna. 

Med en god finansiell hälsa menar Sparbanken Rekarne att du har en vardagsekonomi som går ihop, en sparbuffert och försäkringar som täcker upp för oväntade händelser. Men även ett sparande för framtiden, samt den kunskap och förståelse som krävs för att fatta kloka beslut om din ekonomi.  

Sparbanken Rekarne erbjuder hög tillgänglighet via sina kontor. Foto: Sparbanken Rekarne.

– En stor del av Sparbanken Rekarnes vinst stannar i Strängnäs, Mariefred och Eskilstuna och delas ut via sponsring eller anslag till idrottsföreningar där dina barn spelar innebandy eller fotboll. En stol del delas även ut till lokala kulturevenemang som du som invånare kan besöka gratis, samt till näringslivet i form av stöd till NyföretagarCentrum och Ung Företagsamhet, säger Sanna avslutningsvis.

Här kan du läsa mer om Sparbanken Rekarne.

Sparbanksstiftelsen Rekarne, som äger Sparbanken Rekarne, delar också årligen ut bidrag till föreningar och möjliggör för lokala satsningar. Sedan 1996 har banken tillsammans med Sparbankstiftelsen Rekarne återinvesterat över 350 miljoner kronor i det lokala samhället.