Då bottnar bostadspriserna

Få personer med bolån har nog missat att vi fått ett nytt Riksbanksbesked. I det senaste avsnittet av Vägen hem gästas vi av Nordeas chef för makroanalys Susanne Spector för att analysera budskapet från Thedéen och kompani.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, och Susanne Spector Nordeas chef för makroanalys.

Susanne Spector som nyligen utsågs till Årets Bankprofil av Privata Affärer delar med sig av intressanta prognoser kring hur snabbt boräntan väntas sjunka, prisutvecklingen på bostadsmarknaden samt vad vi kan förvänta oss av kronan framöver.

Spector hjälper oss att tyda Riksbankens budskap som hon uppfattade som tydligt och berättar om vilka risker hon ser för inflationen och räntan.

Som vanligt får vi en genomgång av de senaste insikterna från Hemnet med en genomgång av Köparbarometern för februari som visar på att allt fler tror på stigande bostadspriser. 

I avsnittet får vi höra mer om:

  • Hur många räntesänkningar som väntas för 2024
  • Kronkursens framtid
  • När bostadspriserna vänder uppåt

Podden programleds av Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet.Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts