Lifehacks och genvägar på bostadsmarknaden

Vilka grupper har det tuffast på bostadsmarknaden? Och vad finns det i så fall för genvägar för att få en bostad? Det, och mycket mer, får vi svar på i det senaste avsnittet av Vägen hem. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

De allra flesta människor i Sverige bor bra. Men för de som saknar kötid eller eget kapital är läget tufft idag. För 20-åringen med en genomsnittslön som vill etablera sig i en stad, för den frånskilda tvåbarnsföräldern som bor för trångt eller för pensionären som vill byta till en bättre anpassad bostad är det inte helt lätt. 

I det här avsnittet ska vi alltså fokusera på de grupper som har det svårast att antingen ta sig in eller ta sig vidare på bostadsmarknaden. Och med oss för att navigera i den här svåra frågan har vi Claudia Wörmann – en av Sveriges främsta experter på bostadsfrågor med över 20 års erfarenhet från branschen. 

Dessutom träffar vi Jennie Sandén, privatekonom på Danske Bank, som ger tips på olika alternativa bostadslösningar som kan vara intressant för personer som är i början av bostadskarriären.

I avsnittet får vi höra mer om:

  • Varför problemen på bostadsmarknaden underskattas
  • Att det blivit svårare att ta sig in på bostadsmarknaderna under de senaste decennierna
  • Hur ansvaret för att hitta en bostad skiftat till individen
  • Varför bankerna skulle kunna få större frihet kring vilka krav som ställs på bolånetagare
  • Negativa konsekvenser av bristande rörlighet på bostadsmarknaden
  • Hur man hittar billigare bostadsalternativ

Podden programleds av Staffan Tell, pr-chef och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Vägen hem – en podcast om bostadsmarknaden från Hemnet.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Spotify

Apple Podcasts