Vill du veta vad din bostad är värd?

Med Hemnets värderingstjänst får du en gratis värdeindikation på din lägenhet eller ditt hus i Sverige. Lägg till din bostad och få svar direkt!

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Att värdera din bostad online kan hjälpa dig om du ska sälja din bostad, eller vill hålla koll på prisutvecklingen för din bostad och ditt område. Det är ett bra första steg inför en försäljning, innan du väljer en mäklare som kan göra en personlig värdering.

Tre fördelar med att värdera din bostad på Hemnet:

  • Få en snabb värdeindikation – se vad din bostad är värd och ta del av relevant data som kan hjälpa dig i din försäljning.
  • Håll koll på din bostadsmarknad – följ prisutvecklingen och få ett mejl eller en notis när något uppdateras.
  • Se statistik för ditt område –se försäljningstid, liknande sålda bostäder i området samt bostäder till salu i området som hjälper dig att förstå din lokala bostadsmarknad.

Hur fungerar Hemnets värdering?

När du lägger till din bostad får du en automatisk värdering som ger ett uppskattat prisspann. Spannet är baserat på Hemnets data för liknande försäljningar i det aktuella området. Vi tar hänsyn till bostadens läge, storlek och marknadstrender för att ge en indikation av värdet för din bostad. Om du vill få en mer exakt värdering, kontakta en mäklare för en personlig värdering på plats. En mäklare kan ge en mer exakt värdering, genom att ta hänsyn till din bostads och områdets unika egenskaper

Hur värderar jag min bostad online?

Lägg enkelt till din bostad och fyll i dina uppgifter, så får du snabbt svar på skärmen. Tänk på att du behöver skapa ett konto på Hemnet för att se din värdering. Det gör att du kan följa prisutvecklingen för din bostad och din lokala bostadsmarknad.

Här går vi igenom steg för steg hur du gör en värdeindikation:

1. Gå till hemnet.se/vardera eller i appen under ”Min bostad” för att lägga till din bostad och få en värdering.

2. Fyll i dina uppgifter om bostaden, som adress, gatunummer och postnummer.

3. Välj vilken typ av bostad du har: villa, lägenhet eller radhus/parhus/kedjehus.

4. Fyll i fler uppgifter om bostaden som kan hjälpa oss att ge en mer träffsäker värdeindikation. Till exempel: antal rum, boarea (m²), tomtarea (m²) eller biarea, byggår, avgift samt lägenhetsnummer, beroende på vilken bostadstyp du angett.

5. Du får en värdeindikation direkt på skärmen och vi delar inte dina uppgifter med någon. Har du redan ett konto på Hemnet och är inloggad, får du svaret direkt. Annars behöver du först skapa ett konto för att se din värdeindikation.

Efter att du lagt till din bostad får du en notis eller ett mejl varje gång din värdeindikation uppdateras. Du kan när som helst ta bort eller ändra informationen om din bostad.

Är du nyfiken på vad din bostad är värd? Gör din första värdering online – få svar direkt!