Gammal kyrkskola till salu: “Fantastiskt hus”

Vill du bo med kyrkan som närmsta granne, generös takhöjd och en tomt på över 3 000 kvm? Då kan den gamla kyrkskolan på Ånimskogs Stom vara någonting för dig. Här bor man i en naturskön miljö och utsikt över sjön.

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Grusad gårdsplan vid entrén. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Åmål, närmare bestämt i Ånimskog, säljs nu den här 12-rummaren från 1907. Den gamla kyrkskolan ligger i ett naturskönt område, i en pastoral miljö med Ånimskogs Kyrka som närmsta granne. 

– Det här är ett fantastiskt hus på många sätt. Ljuset och rymden i huset är slående, säger fastighetsmäklaren Eva Gustafsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som förmedlar objektet. 

Utsikt över sjön

Från hus och tomt har man utsikt över sjön Ånimmen. Fastigheten har servitut på brygga och båtplats vid Ånimmen, bara en kort promenad från huset. Runt huset ligger ängar och skog där man kan njuta av sköna naturupplevelser. 

På tomten finns bland annat en gäststuga, ett förråd och ett gårdshus. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

På entréplan ligger en bostadslägenhet som har rikligt med ljusinsläpp tack vare de stora fönsterna och den generösa takhöjden. Bostadsbyggnad som kan användas som exempelvis bed and breakfast eller generations-/kollektivboende. 

– Trädgården är väldigt vacker och sjön Ånimmen ligger bara en kort bit från huset, det är en rofylld plats, säger Eva Gustafsson. 

Lantligt platsbyggt kök

Köket, som ligger i anslutning till vardagsrummet, har en lantlig känsla och platsbyggdes 2023. Det är tillverkat av massivt trä och målat i en harmonisk grön-beige kulör. Här erbjuder klassiska köksskåp och moderna utdragslådor generösa förvaringsutrymmen. 

Köket är penselmålat med linoljefärg. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Köket är helt underbart. Efter monteringen färdigmålades det på plats, säger Eva Gustafsson. 

Knoppar och handtag är i sekelskiftesstil och bänkskivor och stänkskydd är av outslitlig Bohusländsk granit. Köket har också ett praktiskt skafferi som har plats för både skafferivaror och hushållsmaskiner. 

Från arbetsrummet finns utgång till altanen. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Bostaden har tre sovrum varav det ena har ett fint nyrenoverat duschrum i anslutning. Här finns också ett allrum med fräscht duschrum i anslutning samt ett arbetsrum med groventré. 

Vill du se mer av den gamla kyrkskolan? Klicka här.