Öar till salu just nu: ”Rofylld känsla”

Kluckande vågor, lätt bris och blå himmel. Drömmer du också om att leva skärgårdsliv? Just nu finns flera öar till salu på Hemnet – och här har vi hittat två riktiga pärlor!

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Lilla Kattskäret 1 – helt egen ö i Roslagens skärgård 

Nu är Lilla Kattskäret 1 till salu, en charmig ö i Roslagen, strax söder om Spillersboda i Norrtälje kommun. Ön är lättillgänglig från flera platser. Från fastlandet i Stubboda finns både bil- och båtplats att överta för de nya ägarna, och ön kan även nås från knutpunkter som Furusund och Östernäs.

I Roslagens skärgård finns ön Kattskäret 1, som nu är till salu. Foto: Sjönära Fastigheter.

– Känslan på plats på ön är fantastisk, man kan flytta sig efter sol och vind och trots tillgängligheten nära bil och båtplats så kommer man snabbt ut i den yttre skärgården, berättar Johan Vogel på Sjönära Fastigheter, som tillsammans med kollegan Tom Kallstenius förmedlar ön.

På Lilla Kattskäret, om 2 000 kvadratmeter tomtarea, finns flera hus, två bryggor med segelbåtsdjup och en mindre sandstrand. Huvudbyggnaden, som är det äldsta huset, uppfördes på 1940-talet och byggdes till 2005 med ett vardagsrum. 

Några av husen på ön och en brygga. Foto: Sjönära Fastigheter.

Som ägare av ön är man en del i Norrmansö tomtägareförening. Det innebär bland annat att man får en andel i fiskevatten, och grönområden på både Norrmansö och närliggande Stora Kattskäret. Ett sommarparadis helt enkelt! 

– Intresset är förhållandevis stort med många visningar, säger Johan Vogel. 

Klicka här om du vill veta mer om Lilla Kattskäret. 

Spröjsade fönster i vardagsrummet med utsikt över skärgården utanför. Foto: Sjönära Fastigheter.

Utterholmen 1 – charmig ö nära Drottningholm 

Är du ute efter en lite mindre ö närmare stan? Utterholmen 1 erbjuder just det! Ön, om 1150 kvadratmeter tomtarea, ligger strax utanför Drottningholms slott på Ekerö, cirka 20 minuter med bil från centrala Stockholm. 

Utterholmen och den intilliggande miniön som ingår i köpet. Foto: Mäklarringen Bromma.

“Här erbjuds besökaren den perfekta skärgårdskänslan fast med närhet till både fastlandet och innerstan”, står det i Hemnet-annonsen. 

På ön finns ett rött fritidshus om cirka 58 kvadratmeter som troligtvis är från 1960-talet, en gäststuga, ett charmigt lusthus och bryggaltaner. Som köpare av Utterholmen ingår även en liten intilliggande ö – du får alltså två öar till priset av en! 

– När man kommer iland på Utterholmen känner man av den rofulla känslan direkt. Vardagsstressen försvinner och här kan man verkligen koppla av och njuta av den vackra miljön. Det kallar vi riktig vardagslyx! Enligt rykten är det charmiga lusthuset från 1800-talet transporterat från Humlegården inne i stan, säger Emmi Englund på Mäklarringen Bromma, som förmedlar ön.

Huvudbyggnaden med klassisk röd fasad, vita knutar och randiga markiser. Foto: Mäklarringen Bromma.

Drottningholm når man smidigt via bussar från Brommaplan, båt från stan eller bil. Det finns även SL-båtar som lägger till vid grannön Kungshatt, men därifrån behöver man egen båt för att nå själva Utterholmen. 

I närheten ligger Drottningholms slott, som 1991 blev ett av Unescos världsarv – och även Sveriges första objekt på världsarvslistan. Här har även kungaparet officiellt bott sedan 1981.

Vill du veta mer om Utterholmen 1? Klicka här.

Lusthuset med spröjsade fönster och mycket charm. Foto: Mäklarringen Bromma.