Till salu: Privat ö i Mälaren

Många drömmer om att någon gång äga en alldeles egen ö – och nu har du chansen. I Mälaren, strax utanför Drottningholms slott, döljer sig Utterholmen 1 – en privat ö som just nu är till salu.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här!

“Här erbjuds besökaren den perfekta skärgårdskänslan fast med närhet till både fastlandet och innerstan”, står det i Hemnet-annonsen. Utterholmen 1 är en ö om 1150 kvadratmeter som ligger strax utanför Drottningholms slott ute på Ekerö, cirka 20 minuter med bil från centrala Stockholm.

Utterholmen 1 och den intilliggande ön som ingår i köpet. Foto: Mäklarringen Bromma.

På ön finns ett rött fritidshus på cirka 58 kvadratmeter som troligtvis är från 1960-talet, ett lusthus, gäststuga och bryggaltaner. När man köper Utterholmen 1 ingår det även en liten intilliggande ö.

– När man kommer iland på Utterholmen känner man av den rofulla känslan direkt. Vardagsstressen försvinner och här kan man verkligen koppla av och njuta av den vackra miljön. Det kallar vi riktig vardagslyx! Enligt rykten är det charmiga lusthuset från 1800-talet transporterat från Humlegården inne i stan, berättar mäklaren Emmi Englund på Mäklarringen Bromma, som förmedlar ön.

Huvudbyggnaden med klassisk röd fasad, vita knutar och randiga markiser. Foto: Mäklarringen Bromma.

Drottningholm når man smidigt via bussar från Brommaplan, båt från stan eller bil. Det finns även SL-båtar som lägger till vid grannön Kungshatt, men därifrån behöver man egen båt för att nå själva Utterholmen. 

I närheten ligger Drottningholms slott, som 1991 blev ett av Unescos världsarv – och även Sveriges första objekt på världsarvslistan. Här har även kungaparet officiellt bott sedan 1981.

Vill du veta mer om Utterholmen 1? Klicka här.

Lusthuset med spröjsade fönster och mycket charm. Foto: Mäklarringen Bromma.