Tiny house på hjul till salu: “Väl omhändertaget”

Vill du kunna flytta med dig hela ditt hem? Och samtidigt bo på en liten, välplanerad yta? Då ska du titta hit. I det här minihuset är alla möbler platsbyggda i massivt trä. Och det bästa? Det är på hjul. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Fasaden är behandlad med rå linolja, tjära och terpentin som håller mygg och kryp borta. Foto: Din Mäklare.

Det här minihuset består av 20 kvadratmeter boyta och 12 kvadratmeter vind. Det har använts som året runt-boende sedan det byggdes 2014. Eftersom huset är på hjul kan man helt fritt styra över var man vill spendera de kommande dagarna – eller veckorna. 

Att leva på mindre ytor lockar allt fler, men trenden är inte ny. Redan på 90-talet började amerikanerna göra sig av med prylar och flytta in i minihus, eller “tiny houses”. Fördelarna är många – förutom lägre kostnader och hållbarhetsaspekten så får man en helt annan frihet i sin vardag. 

– Fördelen med ett sådant här boende är förstås att man kan flytta det dit man vill, säger mäklaren Gottfried Hummler på Din Mäklare, som förmedlar bostaden. 

Gott om sovplatser. Foto: Din Mäklare.

Sovloftet har goda förvaringsutrymmen och en dubbelsäng som mäter 140 x 200 cm. Matplatsen kan även förvandlas till sovplatser för ytterligare två personer, och i köket finns en hängmatta vid behov. 

– I huset finns till och med en vedeldad kamin. Det är en härlig vagn i gott skick med allt man kan tänkas behöva för ett aktivt friluftsliv, säger Gottfried Hummler. 

På ca 20 minuter kan huset värmas upp från 0 till 20 grader av endast kaminen. Foto: Din Mäklare.

Matplatsen har plats för 7 personer och i köket finns gasolspis med två plattor och ugn. I golvet har man placerat en stor lucka med luftsluss som reglerar kyleffekten. Under kalla perioder fungerar luckan som kylskåp. 

Vill du se mer av minihuset? Klicka här.